Керівник німецького МЗС вимагає негайних економічних санкцій проти Москви

Глава німецького МЗС Штайнмаєр висловився за швидкі санкції Євросоюзу проти російської економіки. За його словами, в Брюсселі вже проводиться активна підготовка до нових штрафних заходів

Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловився за якнайшвидше запровадження економічних санкцій проти Російської Федерації з огляду на політику Москви в українській кризі. "Після смерті майже 300 невинних людей під час падіння літака MH17 і негідних дій мародерської вояччини на місці катастрофи поведінка Росії не залишає нам іншого вибору", - сказав міністр в інтерв’ю німецькій газеті Süddeutsche Zeitung, повідомляє DW.

За словами Штайнмаєра, в Брюсселі сьогодні вже повним ходом іде підготовча робота до "переходу до секторальних заходів" Євросоюзу проти Москви.

Міністр також нагадав про розширення списку осіб, причетних до подій в Україні, щодо яких ЄС застосував штрафні заходи у вигляді блокування рахунків і заборони в'їзду. "Ми залишаємося вірними нашому курсу: розумно виписані й у спільному рішенні прийняті заходи Європи з метою підвищення тиску та готовність до серйозних розмов з Росією", - сказав Штайнмаєр в інтерв’ю виданню.

Обмеження доступу до фінансових ринків та збройне ембарго

Нагадаємо, ще в п’ятницю, 25 липня, з дипломатичних кіл стало відомо, що представники урядів 28 держав-членів Євросоюзу в цілому вже домовилися про подальші санкції проти Москви. Як повідомляє інформагентство dpa, зокрема, йдеться про ускладнення доступу Росії до фінансових ринків ЄС, а також заборону нових експортних поставок озброєнь та високотехнологічної продукції й обмеження на поставки спеціальних установок для нафто- та газовидобувної галузі в РФ. Тепер, згідно з повідомленням, Єврокомісія має підготувати відповідні проекти рішень до початку наступного тижня.