Губернатор Херсонщини подав у відставку через розбіжності з Порошенком

Голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Одарченко, який також за сумісництвом є народним депутатом від "Батьківщини", назвав однією з причин написання заяви про свою відставку з посади керівника ОДА відмову президента ввести воєнний стан

Про це Одарченко сказав у суботу на прес-конференції, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Уряд, за створення якого я голосував, і який я підтримував, пішов. Відповідно я як людина, яка впроваджувала політику цього уряду в життя на місцях, зобов'язаний теж піти. Але існують ще дуже вагомі причини, які змушують мене написати цю заяву. 

Перша, найсерйозніша причина - це відмова президента на введення воєнного стану. Я переконаний, що без введення воєнного стану, я можу казати на території Херсонської області, ми не зможемо забезпечити чітке функціонування всіх елементів побудови оборони на території нашої області. Тому я хочу своєю заявою про відставку серйознішим чином акцентувати увагу президента на необхідності введення воєнного стану для забезпечення спокою на території Херсонщини", - заявив Одарченко.

За його словами, без введення воєнного стану неможливо буде провести в Україні і в області третій етап мобілізації. До того ж, "якщо буде воєнний стан, ми зможемо на міжнародному рівні сказати, що йде війна з Росією. Війна з агресором, а не боротьба з тероризмом або громадянська війна".

Нагадаємо, вчора Одарченко повідомив, що подає у відставку.