Новина про обшук офісів партнера Іванющенко не підтвердилась

Міністерство внутрішніх справ не поширювало повідомлення про обшук підприємств в Іллічівську, котрі належать бізнес-партнеру народного депутата Юрія Іванющенка Івану Аврамову

Вчора ряд електронних ЗМІ з посиланням на повідомлення МВС розповсюдив інформацію про обшук і вилучення документації та готівкових коштів.

«Правоохоронці провели обшук на підприємствах і вилучили документацію. При обшуку в офісних приміщеннях на підприємствах в Іллічівську Одеської області була вилучена комп'ютерна техніка, бухгалтерська та інша документація. ці документи підтверджують причетність підприємств до злочинної схеми», - нібито говорилося в повідомленні.

Однак на сайті МВС таке повідомлення відсутнє.

Нагадаємо, зараз Верховний Суд України готується розглядати справу про власність одеського ринку «7-й кілометр», який відносять до сфери впливу Іванющенка та Аврамова. Колишній депутат Одеської міськради Денис Волошин має намір у судовому порядку отримати у власність оператора ринку, співвласником якого він був до 2010 року.

При цьому перші рішення Вищого господарського суду викликали підозри в заангажованості на користь Волошина.

«Ухвала Вищого господарського суду про перегляд рішення Верховного Суду дворічної давності була прийнята з порушенням норм Господарського процесуального кодексу. Згідно з Кодексом, заяви про перегляд не можна подавати пізніше, ніж через рік. В даному випадку, з незрозумілої причини, в інтересах позивача (Волошина, - Ред.) було зроблено виняток», - повідомило джерело, близьке до судового органу. За його словами, в даний момент справу готується розглядати Верховний суд, оскільки червневе рішення ВГСУ містить ряд сумнівних юридичних аспектів.