Садовий каже, що не знає, хто міг обстріляти його будинок

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що не знає, хто міг обстріляти його дів - в нього немає серйозних конфліктів на політичному рівні, щоб стати об'єктом нападу

Про це мер Львова заявив сьогодні на екстренному брифінгу, скликаному у зв'язку з обстрілом його будинку з гранатомета, передає ZAXID.NET.

Крім того, він повідомив, що останнім часом не отримував дзвінків або СМС повідомлень з погрозами.

"Але ми живемо в країні, яка воює, гинуть українці, львів'яни, це велика трагедія. Я не пригадую, щоб у Львові стріляли з гранатометів", - наголосив мер Львова.

Садовий також розповів, що найбільше наразі переймається через ймовірний рецидив цієї події і хвилюється за родину.

"Цей снаряд пробиває броню, тисячі осколків йдуть на ураження. Слава богу, що нас не було. Якщо снаряд потрапив всередину, частини будинку не бачили б", - підсумував він.

Мер Львова не назвав цей інцидент терактом, заявивши, що це був «цілеспрямований напад».

У свою чергу, начальник міліції Львова повідомив, що цей випадок слідчі кваліфікують як терористичний акт.

Зараз на місці події ведуться слідчі дії, журналістів в будинок не пропустили. Поки вестимуться слідчі дії, міліція патрулюватиме довколишні території, однак про посилену охорону не йдеться.

Як заявив Садовий, він не звертався з проханням про посилення охорони, але може її отримати, якщо відповідне рішення приймуть у міліції.

Зараз слідчі вираховують траекторію і встановлюють місце, з якого було здійснено обстріл. Внаслідок інциденту в будинку вибито вікна, зокрема, чотири шибки вибито в дитячій кімнаті.

Як повідомив начальник міліції Львова Сергій Зюбаненко, у нього вже є певні версії цього інциденту, але він відмовився їх озвучувати, аби не прешкодити слідству.

На початку брифінгу Садовий висловив співчуття у зв'язку з вбивством мера Кременчука Олега Бабаєва, якого він знав особисто.

Нагадаємо, будинок мера Львова Андрія Садового невідомі обстріляли з гранатомета в ніч на суботу, 26 липня. Мера Кременчука невідомі застрелили 26 липня зранку. МВС та СБУ вивчають можливість розслідувати ці злочини як теракти.