У звільненому Лисичанську люди досі бояться виходити із бомбосховищ, - командир батальйону "Донбас"

Сьогодні в Лисичанськ мають доставити гуманітарну допомогу. Бійці батальйону «Донбас» закликають людей не боятися виходити із бомбосховищ – місто звільнене

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко, передає Еспресо.TV

«Сьогодні приходить гуманітарна допомога для батальйону "Донбас". Її збирають люди з різних кінців України. Те, що буде сьогодні, везуть священики Київського патріархату. Ми хочемо в повному обсязі передати її (гуманітарну допомогу, - ред.) жителям Лисичанська», - написав Семенченко. 

За його словами, з ранку бійці батальйону ходять по бомбосховищах і пояснюють людям, що вони можуть повернуться в свої будинки, проте багато хто боїться. 

«Нелюди з "русского мира" запускають чутки про те що "козаки повернуться", вночі буде штурм, усіх уб'ють, "люди ховайтеся". До цього дикого вою приєднуються недобитки, які поки ще ховаються під нашим, рідним українським прапором. Вони мріють повернуться до влади, до годівниць, і до істерики бояться, що народ сам стане вирішувати свою долю. Розпускають чутки про мародерство, про примусовий набір в армію, про те що "Україна хоче забрати у нас шахти". Звертаємося і до перших і до других. Ваш час минув. Точка. Шалійте, погрожуєте, робіть що хочете. Україна вже інша. І питання вашого зникнення-це питання часу», - йдеться у повідомленні. 

Видача провізії, яку доставлять сьогодні в Лисичанськ, відбуватиметься в міському управлінні прокуратури.