В російському МЗС обурились новими санкціями, назвавши ЄС "унтер-офіцерською вдовою"

МЗС Росії заявляє, що нові санкції ЄС ставлять під загрозу міжнародне співробітництво в галузі безпеки

Про це йдеться у заяві, російського зовнішньополітичного відомства, оприлюдненій у відповідь на введення нових персональних санкцій проти російських високопосадовців країнами ЄС.

«Черговий раз, пішовши на поводу у Вашингтона з питання про додаткові антиросійські санкції, Євросоюз виступив в ролі «унтер-офіцерської вдови», фактично поставивши під загрозу міжнародне співробітництво в галузі безпеки», - йдеться в заяві. 

Як відзначають в російському МЗС, додатковий список санкцій є прямим свідченням того, що країни ЄС взяли курс на повне згортання взаємодії з Росією в питаннях міжнародної та регіональної безпеки, включаючи боротьбу з розповсюдженням зброї масового знищення, тероризмом, організованою злочинністю та іншими новими викликами та загрозами. 

«Переконані, що такі рішення будуть з ентузіазмом сприйняті міжнародним терористичним інтернаціоналом. Те, що йому не вдавалося протягом останніх десятиліть, - вбити клин у ряди світової спільноти - з легкістю зробили у Брюсселі. І саме Брюссель бере на себе всю відповідальність за цей крок, здійснений на тлі різкого погіршення міжнародної ситуації, у тому числі в Афганістані, на Близькому і Середньому Сході, Півночі Африки і в інших точках», - наголосили у відомстві. 

Також в МЗС заявили, що Євросоюз «остаточно сів "на голку" Вашингтона і київських казок щодо подій, що відбуваються в Україні, позбавивши себе альтернативного, причому об'єктивного, джерела інформації». 

Нагадаємо, 25 липня Рада Євросоюзу затвердила розширений список санкцій.
До нього внесено 15 фізичних та 18 юридичних осіб.