ХАМАС погодився на нове перемир'я з Ізраїлем - ЗМІ

Палестинський рух ХАМАС погодився на новий 24-годинне перемир'я з армією Ізраїлю, яке вступить в силу в 14.00 за місцевим часом

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на представника руху.

Напередодні військово-політичний кабінет Ізраїлю на прохання ООН продовжила до кінця неділі «гуманітарну паузу», що почалася з ранку суботи. Угруповання сектора Гази на чолі з ХАМАС не давали згоди на пролонгацію затишшя, вимагаючи виведення ізраїльських військ з території анклаву.

У неділю вранці Ізраїль відновив операцію через тривалі обстрілу території Ізраїлю палестинськими угрупуваннями, передає РИА Новости.

«У відповідь на втручання ООН, приймаючи до уваги положення нашого народу і свято Ураза-байрам, фракції опору вирішили схвалити 24-годинну гуманітарну паузу, яка розпочнеться о 14.00 в неділю», - заявив Самі Абу Зурі агентство. Ізраїль на початку липня почав в палестинському анклаві операцію «Непорушна скеля», мета якої була позначена як припинення ракетних обстрілів і підрив військового потенціалу ХАМАС.

Дії Тель-Авіва до 17 липня зводилися до дистанційних ударів з повітря і моря, рейдів спецназу. Однак потім ізраїльська армія почала наземне вторгнення в сектор Гази, основним його завданням військові назвали знищення тунелів, проритих палестинськими бойовиками під кордоном.