Царьов "викупив" 10 підозрюваних у захопленні Харьківської ОДА

Олег Царьов, який нині називає себе "спікером парламенту Новоросії", вніс заставу за 10 людей, що вони проходять у справі про захоплення Харківської ОДА

Екс-нардеп Олег Царьов заявив, що загалом, по різних справах, він вніс заставу для звільнення 25 осіб, які утримувалися в Харкові, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на Медіапорт.

"25 липня з харківського СІЗО були звільнені вісім людей. Ще двоє вийшли з-під варти на наступний день", - пише видання.

Царьов розповідає, що з квітня вніс заставу за 25 осіб, заплативши за них понад півмільйона доларів. Як уточнив координатор руху "Юго-Восток" в Харкові Юрій Апухтін, мова йде про затриманих не лише у справі про захоплення Харківської облдержадміністрації, а й за іншими епізодами. У числі цих 25 осіб є і сам Апухтін. Він був затриманий 30 квітня по підозрою в організації масових заворушень. СБУ відкрила проти координатора "Юго-Востока" іншу справу - за підозрою в "публічних закликах до дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу і захоплення державної влади". 

Нагадаємо, що сам Олег Царьов з 12 червня - у розшуку. Прокуратура розслідує три кримінальні провадження проти нього - всі вони пов'язані з публічними заявами політика. Царьов виступає за відокремлення південно-східних областей від України. У коментарях ЗМІ він називає себе "спікером парламенту Новоросії". Третього червня депутати Верховної Ради проголосували за те, щоб позбавити Царьова депутатської недоторканності. 

Проросійські активісти увірвалися в будівлю Харківської облдержадміністрації шостого квітня. Проти ночі на 8 квітня бійці спецпідрозділу "Ягуар" "зачистили" будівлю ОДА, затримавши 65 осіб.