Гелетей закликав терористів, не допустити екологічної катастрофи на Донбасі

У зв’язку із небезпекою, яка утворилася на підприємстві «Стірол» та навколо аміакопроводу у Горлівці міністр оборони України Валерій Гелетей завернувся до представників "проросійських сил"

Відповідне зверенення розміщене на сторінці Гелетея у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"У зв’язку із небезпекою, яка утворилася у місті Горлівка, а саме, на підприємстві «Стірол» та навколо аміакопроводу, звертаємося до усіх, хто має хоч якийсь вплив на терористів, які методично створюють рукотворну катастрофу у серці Донеччини", - написав міністр. 

Він нагадав, що група терористів замінувала це підприємство, чим також створила загрозу цілісності аміакопроводу Тольятті–Горлівка-Одеса. 

"Таким чином, у разі здійснення цього цинічного плану, загроза усьому живому виникне не лише на прилеглих територіях, а й у найближчих районах, і має гарантований шанс перейти на територію Російської Федерації", - додав Гелетей.

"Аби уникнути трагедії континентального масштабу, звертаємося до всіх сил, у яких ще залишилася краплина здорового глузду і будь-який можливий вплив на ситуацію - негайно надати коридор для виходу на заміновані об’єкти інженерно-саперних підрозділів Збройних Сил України з метою їхнього розмінування, а відтак - уникнення глобальної техногенної катастрофи", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, раніше генерал-полковник запасу Володимир Рубан повідомив, що терористи погрожують підірвати "Стирол".