Почалася ексгумація тіл, знайдених у братській могилі в Слов’янську, - МВС

Після ексгумації тіл, серед яких можуть бути громадяни Росії та інших держав, буде проводитися встановлення причин і обставин загибелі кожного загиблого

Про це заявив радник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу відомства.

За його словами, 24 липня у Слов’янську було ексгумоване перше масове поховання, демонстративно зроблене терористами у центрі Слов'янська в парку біля стели Героям громадянської війни 1917-1920 років.

Всього з масового поховання було вилучено 14 тіл, захоронених у середині червня. Три тіла невинно закатованих жертв були упізнані при ексгумації – це виявилися тіла прихожан протестантської церкви Преображення Господнього – Альберта і Рувима Павенко, а також Віктора Бродарского.

Їх разом із четвертим прихожанином Володимиром Величко терористи забрали вранці 8 червня прямо з богослужіння та в той же день розстріляли за підозрою в наданні допомоги українським військовослужбовцям.

Тіло Величка поки залишається непізнаним, оскільки доведеться робити генетичні експертизи через те, що його тіло терористами було спалене.

Решта тіл, вилучених з масового поховання, можуть належати як іншим невинно закатованим жертвам, так і терористам-бойовикам, у тому числі – громадянам Росії та інших держав.

"МВС буде проводити чітку і системну політику по встановленню всіх місць поховання у Слов'янську та інших звільнених від терористів містах, а також буде прагнути встановити особу й обставини загибелі кожного похованого", – підкреслив Геращенко.

Раніше Еспресо.TV повідомляло, що Антон Геращенко запросив представників ЗМІ, щоб розповісти про злочини терористів проти мирних мешканців Донбасу та показав журналістам братську могилу замучених терористами мешканців Слов'янська.

Також в МВС наголосили, що родичі росіян, які могли брати участь у бойових діях на боці терористів, можуть звернутися з проханням про проведення тесту ДНК, щоб дізнатися, чи їхні це близькі поховані на околицях Слов'янська.