Полонений на Луганщині «казак» відхрестився від сепаратистів

Бійці батальйону Айдар взяли в полон Івана Плешакова, заступника начальника управління у справах молоді та спорту козачих військ Росії і зарубіжжя. Він намагався переконати журналістів, що він "не з ЛНР" і насправді підтримує Україну

Плешаков дав інтерв'ю 5 каналу. Вів він себе добродушно. Запевняв, що влився до лав ЛНР не для того, щоб воювати проти українців, а щоб «вивчити конфлікт», пише Вigmir.net.

Відзначимо, що Плешаков  - особистість дуже відома. Він єдина у світі людина, яка перепливла із зав'язаними руками більше 33 річок СНД в зимовий період.

Сам він виходець зі Станиці Луганської Луганської області, однак часто буває в РФ. У 2013 році інтерв'ю газеті Югра-Інформ він заявив, що ця Росія - теж його батьківщина, не менше, аніж Україна. «Мене створила Росія, куди мені хочеться повернутися».

Офіційно Плешаков досі займає пост заступника начальника управління у справах молоді та спорту козачих військ Росії і зарубіжжя.

Нагадаємо, що 21 липня під Лисичанському силовики взяли в полон загін терористів. Батальйон Айдар також взяв у полон помічника міністра оборони Південної Осетії.