Прокуратура взялась розслідувати діяльность керівника "народної кримінальної міліції" у Краматорську

Прокуратура Донецької області розпочала кримінальне провадження проти «начальника народної кримінальної міліції» Краматорська за ч. 2 ст. 256 ККУ (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

«Встановлено, що оперуповноважений Краматорського міськвідділу міліції, 1986 року народження, встановив зв’язки з представниками терористичної організації «Донецька Народна Республіка» та всебічно сприяв їх злочинній діяльності. Зокрема, вживав заходів до того, щоб бойовики «ДНР» уникали кримінальної відповідальності за свої чисельні злочини», - йдеться у повідомленні.

«Наразі встановлено, що згодом міліціонер очолив «народну кримінальну міліцію», яку на території Краматорська утворили терористи «ДНР», - відзначають у прокуратурі.

На даний час слідчою групою прокуратури Донецької області об’єднані кримінальні провадження за фактом сприяння діяльності терористів та перевіряється причетність працівника міліції до розбою в автосалоні міста, в результаті чого злочинці заволоділи майном на суму понад 5 млн грн, а також – до незаконного зберігання зброї.

Правоохоронці затримали горе-міліціонера та оголосили йому про підозру у скоєнні злочину.