РПЦ розірвала стосунки з німцями після того, як ті поскаржились на знищення 700-літніх фресок

Після публікації інформації про втрату майже всіх фресок при ремонті кірхи Арнау в Калініградській області, що проводився Російською православною церквою, в РПЦ було прийнято рішення про припинення співпраці з німецькою стороною

Про це повідомив керівник відділу експлуатації пам'ятників Калінінградській єпархії Михайло Черенков, інформує Росбалт.

"Після таких заяв ми прийняли рішення припинити співпрацю з ними. Ми довго намагалися йти назустріч, але не бачили відповідної ініціативи. Ми довго намагалися це терпіти і не реагувати на їхні слова, але після останніх заяв нам не потрібна допомога німецької сторони, тим більше що її і не було. Після передачі кірхи РПЦ вони тільки оскаржували її передачу. З того часу вони тільки приїжджали в область і давали коментарі, які оберталися проти нас ", - заявив Черенков.

Раніше голова товариства "Кураторіум Арнау", яке займалося відновленням кірхи, Вальтер Рікс повідомив, що через недбалість РПЦ втрачено 98% фресок кірхи Арнау.

Закон про передачу кірхи Арнау РПЦ був прийнятий обласною Думою 28 жовтня 2010 і викликав широкий громадський резонанс. Кірха є об'єктом історичної та культурної спадщини, раніше в ній розміщувалася експозиція Історико-художнього музею. Будівля відновлювалося спільно з товариством "Кураторіум Арнау" на німецькі кошти.