Кужель відпустила сина воювати, і Шуфрич готовий

Політики прокоментували можливість участі дітей у воєнній службі

Нестор Шуфрич заявив, що його сини підуть на воєнну службу у разі необхідності, повідомляє Таблоід. Проте, чи виявляють Шуфричі-молодші бажання нести воєнний обов'язок, невідомо. Втім, син депутата Олександри Кужель пішов у сотню за власною волею

Нещодавно ведуча передачі "Світське життя" Катерина Осадча поспілкувалася з високопосадовцями про те, чи готові вони бачити своїх дітей у лавах вояків. Нагадаємо, 22 липня Рада оголосила часткову мобілізацію серед чоловіків призовного віку, тому тема воєнного обов'язку стала дуже актуальною.

Нестор Шуфрич не сумнівається у порядності синів та запевняє, що вони виконають свій конститеційний та чоловічий обов'язків. Зокрема, Нестор Іванович уточнює, що його старший син - офіцер, а молодший призовного віку, і якщо буде необхідно, вони завербуються в солдати.

Проте політик зізнається, що не обговорював ці питання з рідними. За його словами, політичні теми - табу в родині Шуфричів, де прийнято, що вдома глава сім'ї відпочиває від своїх професійних обов'язків.

Депутат Олександра Кужель зізнається, що не знає спокою з часів Майдану. Зараз молодший син Кужель входить до територіального загону самооборони. Кужель розповіла, що ніяк не могла вплинути на вибір дітей. Депутатка зізнається, що найбільш за все хоче миру і спокою, просинатися і знати, що з рідними все гаразд та сини здорові та живі.

Мобілізація триває: в першу чергу будуть призиватися військовозобов'язані першої категорії, які пройшли підготовку у Збройних силах України і мають військово-облікову спеціальність. Проте третя хвиля може охопити і тих, хто не служив в армії.