Терористи проводять перегрупування, щоб відбити удар українських військ

Експерт Центру військово-політичних досліджень Костянтин Машовець прогнозує, що терористи намагатимуться перерізати удар українських військ на Торез і Дебальцево

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV

"Виходячи з ситуації по карті, в результаті цього удару замислюється відсікання Донецьких та Горлівських угруповань. Цей задум очевидний: ми бачимо по напрямку по карті, наскільки він буде вдалим - стане ясно буквально в найближчі пару днів. Тому що в районі Алчевська залишки військ терористів, що відійшли з Лисичанська та Донецька, вони ж нікуди не поділися. Якщо централізоване командування у незаконних збройних формувань присутнє - то у нього виникне бажання перерізати удар наших військ на Торез і Дебальцево. Було б краще, щоб флангові позиції наших військ були там укріплені. Тому що ми бачили, що незаконі військові формування проводять перегрупування", - сказав він. 

Також експерт додав, що звільнення від терористів Савур Могили - це дуже важливий здобуток у антитерористичній операції.  

"Це історично так склалося, що це найвища висота на Донецькому кряжі - вона панівна, яка дає переглядати оперативні порядки противника. Хто володіє цією висотою - король цієї території", - сказав він.