Україна та Нідерланди підписали угоду про Міжнародну місію захисту розслідування

Міністр закордонних справ Королівства Нідерланди Франс Тімменманс та віце-прем`єр-міністр України Володимир Гройсман підписали угоду про Міжнародну місію захисту розслідування авіакатастрофи літака "MalaysianAirlines" рейсу МН17

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на сайт Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

"Метою угоди є сприяння зібранню решток та проведення розслідування на місті авіакатастрофи літака "MalaysianAirlines" рейсу МН17, що сталася 17  липня 2014 року. Місія складається з експертів та представників поліції Нідерландів, Австралії та інших країн, громадяни яких перебували на літаку Boeing 777", - пише прес-служба відомства.

"Ратифікація угоди Верховною Радою планується у четвер, 31 липня 2014 року", - зазначають у міністерстві.

"Напередодні, 24 та 25 липня, у зв’язку з подоланням наслідків трагедії, Україною підписано низку нормативно-правових актів, зокрема, з Нідерландами – Меморандуму про взаєморозуміння стосовно розслідування падіння літака, угоди між Національним бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами України та Радою безпеки польотів Нідерландів про передачу проведення розслідування нідерландській стороні , а також угоди між Україною та Австралією про направлення в Україну австралійського персоналу", - нагадали у повідомленні.

Нагадаємо, "Боїнг-777" "Малайзійських авіаліній", що прямував за маршрутом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Захід і влада України заявляють, що літак збили проросійські бойовики за підтримки Росії. Москва свою причетність заперечує і покладає відповідальність на українську сторону.