В районі Горлівки розширюється зона, контрольована українськими військовими, - Тимчук

Триває операція сил АТО зі звільнення н.п. Латугіне, Шахтарськ, Торез і знищенню угруповання терористів в районі кургану Саур-Могила. Розширюється зона, контрольована силами АТО, в районі Горлівки

Про це повідомив на своїй сторінці у "Фейсбуці"  керівник Центру воєнно-політичних досліджень, член групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

За його словами, підрозділами сил АТО проведені рейди в напрямку н.п. Шахтарськ, Тернове, Рідкодуб, Саур-Могила. Одночасно авіацією сил АТО знищено значну кількість живої сили, озброєнь і техніки бойовиків.

Терористи проводять контратаки в районі Луганська, намагаючись відтіснити сили АТО. Позиції сил АТО на території аеропорту в Луганську постійно обстрілюють з РСЗВ БМ-21 «Град», танків і мінометів.

Також терористи обстріляли позиції сил АТО поблизу н.п. Старобешеве, Амвросіївка, Саур-Могила, блок-пост на трасі Оленівка-Донецьк. Обстріли здійснювались з мінометів і РСЗВ БМ-21 «Град».

Зафіксовано перекидання зброї і боєприпасів для терористів з території окупованого Криму через узбережжя Азовського моря.

Також позиції українських військових обстрілювались з території Росії. З території Росії як мінімум двічі проведені обстріли позицій сил АТО в прикордонних районах. Обстріли здійснені з артилерії.