У Росії заборонили український файлообмінник EX.ua

Український файлообмінник EX.ua потрапив до переліку сайтів, заборонених російським комітетом з нагляду, через оприлюднення листування російських "тролів"

Причиною заборони сайту в Росії стала відмова адміністрації прибрати з сайту архів з перепискою працівників компанії "Конкорд" і Ігоря Осадчого, передає AIN.

"Юскутум" - компанія, що представляє інтереси EX.ua – раніше повідомляла, що такий архів містить листування, у якому є розпорядження команди спеціально нанятих людей з проведення інформаційної кампанії на YouTube, "Фейсбуці", Twitter тощо.

Один з листів, що був написаний від імені Ігоря Осадчого, містить звіт з інформаційного проекту, що спрямований на роботу з новинарними порталами та соціальними мережами.

Після того, як представники EX.ua відмовилися видаляти архів, російські юристи в листуванні пригрозили тим, що сайт може бути заблокований на території РФ, оскільки "порушує норми російського законодавства".

За словами партнера "Юскутум" Дмитра Гадомського, немає сенсу видаляти весь архів через листи Осадчого, адже їх там всього кілька штук. Також він зауважив, що право на приватне листування порушувала сама компанія "Конкорд".

"У ситуації, коли було порушено право на приватність листування тих, хто сам порушував право на приватність інших осіб, ми, очевидно, не могли виступити в ролі суду і заблокувати контент", – пояснив юрист.

У січні 2012 МВС відключило сайт Еx.ua за порушення прав інтелектуальної власності. Тоді в офісі компанії проводились обшуки, а власників ресурсу викликали на допити.