Яценюк змусить повторно голосувати нардепів за урізання держбюджету

Уряд повторно вносить до розгляду у Верховну Раду бюджетні законопроекти, за які Рада не проголосувала в четверг

Про це прем'єр-міністр повідомив перед засіданням уряду, передає Еспресо.TV.

"Я мав розмову з директором та розпорядником МВФ. Тому заявляю, що уряд повторно вносить до розгляду у Верховну Раду всі закони, що потрібні Україні. Звертаюся до всіх депутатів прийти до Ради у четвер і проголосувати. Не дивлячись на те, що ми втрачаємо мільйони гриверь через війну, незважаючи на російських бойовиків, ми все одно знайшли можливість не змінювати розмір соцвиплат, заробітних плат та не відправили всіх у неоплачувані відпустки. Тож треба, щоб депутати уважно читали закони", - розповів він. 

За словами Яценюка в пороектах змін до Закону України Кабмін пропонує додаткове фінансування на армію 9,1 млрд грн. Також, до кінця року передбачаються 3,3 млрд грн для відновлення інфраструктури Сходу.

"Окремо мільярд гривень на соціально-економічний розвиток України буде в держбюджеті. Нардепи і члени Кабміну всі будуть сидіти на голому окладі", - додав Яценюк. 

Як повідомлялося, позачергове пленарне засідання українського парламенту відбудеться у четвер, 31 липня. 

Нагадаємо, 24 липня Верховна Рада відмовилася вносити до порядку денного законопроект про внесення змін до закону України про державний бюджет на 2014 рік. 

Потім прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що подає у відставку.