Жителі Металіста 42 доби живуть у повній блокаді на лінії вогню

Мешканці селища Металіст на Луганщині просять всі компетентні органи зняти блокаду селища й визволити його мешканців

Про це йде мова в зверненні жителів Металісту, пише Еспресо.TV.

Наводимо повний текст звернення:

Шановні громадяни України!

Мешканці селища Металіст Слов’яносербського району що на Луганщині звертаються за допомогою до всіх небайдужих громадян України.

 З 16 червня 2014 року селище потрапило на лінію вогню між Українською Армією та ЛНР, і вже  42 доби  знаходится у повній блокаді. У місцевих мешканців немає можливості потрапити, а ні до Луганська, вихід перекрито блокпостами ЛНР, а ні в інші, розташовані неподалік українські населенні пункти, з усіх інших боків розташована лінія вогню. З 16 червня не постачаються продукти харчування, ліки, відсутні електрика і мобільний зв’язок, перебої  з водо- та газапостачанням.

Зараз у селищі, під постійним артобстрілом, «живуть» у підвалах понад 700 мешканців – пенсіонери, інваліди, учасники Великої вітчизняної війни, сім’ї з дітьми, яким нікуди та ні за що було виїхати. Є загиблі та поранені серед мирного населення, та усе жахіття у тому що у селищі, в наслідок цих умов, немає ритуальних послуг і немає можливості поховати по-людськи загиблих. Повністю або частково зруйновані декілька десятків приватних та багатоповерхових будинків, Будинок культури, церква, школа, лінії електропостачання.

Усе селище  у воронках та усіяне уламками від снарядів (фотодокументальне підтвердження приведено нижче). Залишені  без нагляду собаки із за відсутності їжі вже  перетворилися  на диких, та нападают на людей. У місцевих  мешканців, із-за невщухаючих з 16 червня артобстрілів вже почалося порушення нервової системи та загострення хронічних хвороб. У СМІ неодноразово з’являлася інформація про те що Металіст під контролем українських військових, але це не відповідає дійсності.

Селище та його мешканці в Україні, у 21 сторіччі перебувають на межі гуманітарної катастрофи!!! Шановні небайдужі громадяни, допоможіть, хто може, та у чиє й це компетенції, зняти блокаду селища й визволити його мешканців!