Дебальцеве звільнене від терористів, - прес-центр АТО

Російські найманці тікають у паніці, полишаючи зброю та техніку

Про йдеться у повідомленні прес-центру АТО у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"Сьогодні, завдяки успішно проведеній військовій операції, силами АТО було звільнено населений пункт Дебальцеве Донецької області", - зазначили у прес-центрі.

Також у прес-центрі АТО нагадали, що Дебальцеве має велике стратегічне значення, адже є не лише потужним залізничним вузлом України, а й тим містом, що дозволило остаточно розблокувати підрозділи Збройних Сил України, які "в оточенні гідно і мужньо стримували атаки загарбників, не дозволяючи бандитам провозити на територію України зброю та боєприпаси".

Згідно з інфрмацією, станом на сьогодні, частинам та підрозділам військ АТО надано допомогу в повному обсязі. Забезпечено їх зброєю та боєприпасами. Проведено евакуацію поранених, яким надано кваліфіковану медичну допомогу. 

"На даний момент на дорогах встановлено та обладнано додаткові блокпости. Це дозволило укріпити наші позиції, та щільніше звузити кільце навколо Горлівки та Донецька. Таким чином перекривається більшість шляхів для постачання ресурсів загарбникам та бандитам", - йдеться у повідомленні.

Після зачистки в населеному пункті Дебальцеве підрозділами АТО було виявлено велику кількість техніки, боєприпасів та озброєння. 

Нагадаємо, сьогодні бойовики контратакували Дебальцеве, яке вчора вже були зайняли українські військові. Під час бойових дій постраждала інфраструктура та житловий фонд Дебальцевого.