Еліта Росії масово шукає коріння за кордом, щоб втекти з країни

Рятуючись від путінського режиму, з’явилося чимало емігрантів

Після анексії Криму, популярність президента Володимира Путіна в Росії шалено зросла, але разом із цим, деякі росіяни почали тікати, повідомляє ТСН з посиланням на Die Welt.

Для цього російські багатії наймають експертів з генеалогії, щоб відшукати своїх предків у інших країнах і на основі свого походження змінити громадянство. «Передусім, це люди, які заробили багато грошей і тепер бояться їх втратити», - каже генеалог з Москви Володимир Палій. 

Викладачка російської літератури і співачка Тетяна Конькова переконує, що меншість, яка не підтримує політику Путіна, зростає. «Я, звісно ж, не підтримую думку 90% росіян, але я все більше почуваюсь в Росії так, ніби я іноземка», - каже Конькова, яка збирається емігрувати в Грузію.

Фото: ТСН

Загалом за минулий рік з Росії виїхали назавжди 186 тисяч людей. При цьому у 2012-му цей показник становив 123 тисячі, а в 2010 – лише 34 тисячі. Експерти кажуть, що це лише статистика, а реальні цифри значно вищі. 

Паніка щодо путінського режиму і санкцій проти нього поширюється і в бізнес-колах Росії. «Багатьом зрозуміло, що політика Путіна щодо України призведе до ізоляції Росії у всьому світі і може зруйнувати її економіку. Однак, через страх перед можливими репресіями, фактично ніхто не ризикує критикувати політику Путіна», - пояснив голова Центру політичних технологій Ігор Бунін.

Нагадаємо, вчора Еспресо.TV розповідало про російських депутатів, що лають Захід,  але відправляють туди жити, вчитись та відпочивати своїх дітей.