Головні лікарі дитбудинків пропонують терористам себе в заручники - тільки б вивезти дітей

Уповноважена Президентом з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко розповіла, що задля вивезення дітей із зони АТО лікарі готові створити мобільні бригади

Про це вона написала на своїй сторінці у "Фейсбук", передає Еспресо.TV

"Найбільше, що накриває - інфо про дітей. Про поранених і вбитих терористами, чи тих, кого не дають вивезти . Ком в горлі. Немає таких міжнародних переговорів, будь яких контактів, що могли б вплинути на терористів, де б не говорили про гуманітарні коридори для евакуаціі дітей - сиріт. Вони стали найнезахищенішими заручниками цієі жорстокості і скотства.

Дзвонять лікарі ОХМАДИТ, інших лікарень, що готові іхати, забирати, вивозити. Жінки-волонтерки: що хочуть розібрати малих по хатам, тільки б вивезти. Губернатори Донецькоі і Луганськоі областей Тарута і Веригіна, міністр Аваков докладають всіх зусиль- тільки б вивезти.

Головні лікарі тих дитячих будинків пропонують покидькам себе - в заручники- тільки б вивезти дітей. Але ті - згідно завітам фюрера- роблять дітей живим щитом. За це - потрібно вже сто третій рівень, а не треті , санкцій. Тим часом, лікарі ОМАДИТ і інших провідних украінських клінік говорять, що готові формувати мобільні бригади і іхати в міста, звільнені АТО, для огляду дітей і допомоги. Ім зараз це дуже потрібно. Особливо - психологічна", - написала вона.