Інформація про те, що терористи розстріляли дітей біля Горлівки - підтвердилась

Завдяки перехопленим переговорам інформація щодо смерті дитини внаслідок обстрілу транспорту з мирними жителями підтвердилася

Про це на свой сторінці у "Фейсбук" повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV

 "Ми дуже б хотіли помилитися, але, на превеликий жаль, повідомлення групи "ІС" щодо обстрілу терористами "ДНР" транспорту з мирними жителями та загибеллю дитини підтверджується", - написав він.

"Наші джерела припустилися неточності лише в тому, що йдеться не про вихованців дитячих будинків, що вивозяться з Донецька (колона транспорту з цими дітьми була обстріляна бойовиками, але, на щастя, обійшлося без жертв)", - зазначив Тимчук.

"Трагічний випадок з обстрілом транспорту і загибеллю дитини, про який ми повідомили, стався вчора (у понеділок, - Ред.) під час вивозу дітей біженців, яких батьки намагалися вивезти з Донбасу в приватному порядку", - додав він.

"Просимо вибачити за цю неточність, хоча, на превеликий жаль, вона не применшує трагедії, яка відбулася із загибеллю дитини. Ми хотіли б помилитися в самому факті, а не в обставинах. За нашими уточненими даними, українські спецслужби також володіють цією інформацією та розслідують цей жахливий злочин", - написав Тимчук. 

Також, вдалося перехопити переговори терористів про розстріл колони з дітьми. 

Перехоплений розмова: 

- Алло, «Дублер»! Що там «перший»? 

- У районі Тореза з Яблонівка вискочило 4 машини вночі, Бл *, зрозумів. На аварійку і без зупинки полетіли, коротше. А полетіли в район Петропавлівського. Ну, ці наші там стояли. Там блокпост цей. 
Відкрили вогонь, розумієш? У результаті виявилося, що це з Горлівки їхали там. Дітей вивозили, там ще когось. Одна дитина загинула, 10 поранених.