Міністр культури Росії не побачив різниці між кіно та літературою

Міністр культури Росії Володимир Мединський висловив своє обурення з приводу заборони в Україні російських фільмів «Піддубний» та «Біла гвардія»

На власній сторінці у «Твіттері» Мединський закликав Україну заборонити усю творчість Михайла Булгакова, Миколи Гоголя та Тараса Шевченка.

«К запрету Украиной проката «Поддубного/Белой гвардии»: главное - никаких полумер!
Логично далее запретить всего «украинофоба» киевлянина М.Булгакова, а также пренебрегавшего ридной мовой Н.Гоголя и тайного русофила Т.Шевченко (писавшего личные дневники только на русском)», - написав міністр.

При цьому Мединський не пояснив, чому він прирівняв пропагандистський українофобський російський кінематограф з творами класичної літератури, оскільки кіно та література - це дещо різні види мистецтва, і якість кіно аж ніяк не залежить від літературного твору, за мотивом якого фільм знятий.

Нагадаємо, напередодні Державне агентство України з питань кіно заборонило показ в кінотеатрах України двох російських фільмів – «Біла гвардія» та «Піддубний». На думку експертів, які переглянули ці фільми, вони визнані такими, що «демонструють зневагу до української мови, народу та державності», а «окремі факти спотворені і переписані на користь Росії».