Після катастрофи "Боїнга-777" німецькі бізнесмени зважилися на жорсткі санкції проти Росії

Великий бізнес Німеччини в останні тижні змінив своє ставлення до санкцій проти Росії і тепер готовий підтримувати введення жорстких заходів, попри можливі економічні втрати

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на заяви керівників підприємницьких об'єднань, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Катастрофа літака дійсно стала поворотною точкою. Це кричущий акт, на який потрібно дати чітку відповідь", - цитує агентство главу Федерального об'єднання торгово-промислових палат Німеччини Мартіна Ванслебена, який раніше неодноразово попереджав про втрати для німецької економіки в результаті введення антиросійських санкцій.

"Якими б болючими не були нові санкції для розвитку бізнесу в Європі, німецького експорту і конкретних компаній, вони не можуть бути виключені як спосіб чинити тиск на російський уряд. Дії російського уряду повинні мати серйозні наслідки для Москви", - заявив президент Федерального об'єднання німецької промисловості Ульріх Грілло у статті для газети Handelsblatt.

"В світлі недавньої ескалації нові санкції були практично неминучі", - заявив Bloomberg голова Федерації інжинірингу Німеччини Ханнес Хессе.

Нагадаємо, сьогодні країни ЄС погодили новий пакет санкцій щодо Росії. Євросоюз обмежить експорт в Росію обладнання для нафтової промисловості, електроніки та продукції подвійного призначення, а також закриє російським держбанкам доступ до фінансових ринків в Європі (заборонивши продаж облігацій і випуск акцій на користь європейських інвесторів).