Овочі та фрукти здаватимуться дітям смачнішими, якщо не казати про їхню користь, - вчені

Коли діти дізнаються про користь їжі, вони менше хочуть її вживати

Вчені дослідили, що дітям корисна їжа здається менш смачною, пише The Daily Mail.

Тому заохочення дітей до вживання здорової їжі має протилежний ефект. Такого висновку дійшли вчені Північно-Західного університету в Ілліноісі. Тож учені радять не казати дітям, скільки користі в овочах та фруктах. 

Для дослідження науковці провели експеримент, в якому взяли участь діти віком від 3 до 5 років. Дослідники поділили їх на групи та розповіли першим історію про те, що дівчинка, яка з’їла багато моркви, стала сильною та навчилась рахувати, а інша група дітей не слухала історію про ці переваги.

Фото: The Daily Mail

Після цього вчені запропонували малечі скуштувати цю корисну моркву. У результаті ті, що не знали про корисні властивості овочів, з’їли більше, ніж ті, що слухали історію.

Як пояснюють науковці, дітям здається, що корисне, напевно, не може бути смачним. Вони радять батькам та людям, які створюють рекламу продуктів, орієнтовану на дітей, не акцентувати на користі.

Фото: www.uaua.info

«Батькам, яким важко змусити дітей їсти корисну їжу, краще подавати страви, не кажучи нічого, або ж підкреслюючи, які вони смачні», - підсумували вчені.