Педагоги-сепаратисти будуть звільнені, - Міносвіти

Міністерство освіти заявляє про неприпустимість продовження праці педагогами, які заплямували себе участю в терористичних організаціях "ДНР" і "ЛНР"

Про це йдеться в листі міністра освіти Сергія Квіта, направленому місцевим органам управлінь освіти та керівникам навчальних закладів, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу відомства.

У листі йдеться, що у час, коли більшість педагогічних та науково-педагогічних працівників проявляють високу громадянськість і патріотизм, інша, незначна частина осіб з їх числа, брала участь в організації так званих «референдумів» у Донецькій та Луганській областях чи навіть стали безпосередніми учасниками терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

«Недотримання або порушення законодавства педагогічними та науково-педагогічними працівниками, участь у антидержавній діяльності повинно тягнути за собою правові наслідки, що визначені законодавством України, в тому числі, Кодексом законів про працю України», - наголосив міністр освіти.

У зв'язку з цим Квіт рекомендував взяти до уваги зазначені вище обставини і забезпечити, щоб навчально-виховний процес в системі освіти забезпечували особи, які не заплямували себе в терористичних організаціях або пособництвом їм. Зі свого боку Міносвіти і Держінспекція навчальних закладів будуть моніторити рішення цього питання, підкреслив Квіт.