Прем’єр Ізраїлю закликав громадян готуватися до довгої війни

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху закликав жителів країни «бути готовими до тривалої військової кампанії» в секторі Газа

Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на Haaretz.

«Ми знали, що нас чекають нелегкі дні. Від нас потрібні терпіння і рішучість, щоб викорінити терористичну організацію (ХАМАС), яка хоче нас знищити», - заявив Нетаньяху. Операція в Газі, за його словами, буде припинена тільки після знищення всіх підземних тунелів, через які бойовики проникають на територію Ізраїлю. «Нам протистоїть жорстокий ворог», - додав прем'єр.

У свою чергу, міністр оборони Ізраїлю Моше Яалон заявив, що найближчим часом армія завдасть «удар жахливої ​​сили» по ХАМАСу. А начальник генерального штабу ЦАХАЛу Бені Ганц висловив упевненість, що інтенсивність операції буде зростати, що, на його думку, допоможе стабілізувати ситуацію на кордоні з сектором Газа.

Військова операція „Незламна скеля” проходить з 7 липня. В якості мети заявлено припинення ракетного обстрілу ізраїльських міст з боку сектора Газа. У понеділок в результаті мінометного обстрілу населеного пункту Ешколь на кордоні з Газою загинули четверо ізраїльських військовослужбовців, Ще 10 людей отримали поранення, деякі з них перебувають у вкрай важкому стані. Ще один військовослужбовець був убитий в бою поблизу палестинського анклаву. Загальне число загиблих солдатів і офіцерів, таким чином, досягло 48.

Крім того, в понеділок сім дітей загинули в результаті обстрілу табору палестинських біженців Еш-шати в секторі Газа.