При спробі контратакувати терористи втратили 100 людей та 10 одиниць бронетехніки

Українські військові успішно відбивають усі контратаки терористів на Донбасі

Про це на брифінгу повідомив речник РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент Еспресо.TV.

За його словами, бойовики контратакували в районі Савур-Могили та міста Дебальцеве. «Натомість українські військові успішно відбивають атаки бойовиків. Знищено понад 100 бойовиків, 10 одиниць бронетехніки, 12 артилерійських установок», - зазначив Лисенко. 

«Вогневу підтримку терористам забезпечують російські військові. Зокрема з району села Новоолександрівське в Російській Федерації. Вогонь вівся за 200-300 м від кордону», - додав речник РНБО.

Також він зазначив, що стратегічно важлива висота Савур-Могила залишається під контролем українських військових, але терористи не припиняють спроб її захопити. «Там серйозне протистояння. Там постійний бій. Як тільки взяли Савур-Могилу забезпечили підвіз боєприпасів та продовольства хлопцям під Амвросіївкою, з цього боку не було обстрілів Довжанського.  Вдається утримувати цю висоту. Постачаються не тільки боєприпаси а й нові сили особового складу», - зазначив Лисенко.

Нагадаємо, вчора сили АТО захопили стратегічно важливу висоту Савур-Могила на півдні Доне6цької області. Також вчора було звільнено декілька міст на Донбасі.