Путін на межі глибокої міжнародної ізоляції, - ЗМІ

Іноземні видання пророкують Росії роль "відлюдника"

Лідери США, Німеччини, Франції, Великої Британії та Італії домовилися про нові санкції проти влади Путіна у відповідь на продовження російської підтримки сепаратистів, котра здійснюється на сході України, повідомляє Радіо Свобода.

Президент США Барак Обама, президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Анґела Меркель, британський прем’єр-міністр Девід Камерон та італійський прем’єр-міністр Маттео Ренці домовилися у понеділок під час селекторної наради про нові санкції проти Росії, повідомляє The Wall Street Journal.

Путін, як вважають оглядачі, готується "до більш глибокої міжнародної ізоляції". Американські експерти прогнозують, що війна з Росією, якщо вона скоро скінчиться, допоможе Україні більш реалістично концентруватися на ринкових і демократичних реформах.

Лідери визнали, що Кремль не вжив заходів, щоб припинити діяльність проросійських сепаратистів та примусити їх до переговорів із владою Києва. У відповіть на загрожуючі санкції, Путін заявив, що не дасть нікому на Заході "підірвати економіку і політичний суверенітет" Росії. 

Австрійська Die Presse інформує, що вже у вівторок посли ЄС проконсультуються в Брюсселі щодо порядку введення нових санкцій проти Росії. Серед іншого планується обмеження доступу російських банків до європейських ринків капіталу, заборони на експорт західних озброєнь і технологій до Росії. ЄС також вводить обмеження на постачання до Росії сучасних енергетичних технологій.

Також буде оголошено про розширення переліку осіб з найближчого оточення Путіна, щодо яких буде введена заборона на в’їзд до країн ЄС, як і арешти їхніх рахунків. Окрім того, ЄС розширює торгову заборону на більшість компаній анексованого Росією Криму.