РНБО: Росіяни продовжують передислоковувати війська на кордоні з Україною

Росіяни продовжують проводити передислокацію військової техніки на кордоні з Україною

Про це на брифінгу повідомив речник РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент Еспресо.TV.

За його даними, на околиці російського села Поділ-Гора, в 7 км від кордону з Сумською областю розташований військовий табір. З залізничної станції Уразово, що навпроти Харківської області, відвантажено 6 БТРів. 

«На аеродромі міста Валуйки Бєлгородської області, в 18 км від кордону, навпроти відділу прикордонної служби Тополі Харківського загону, виявлено базування 29 вертольотів КА-52 і двох військових літаків. У районі н. п. Донецьк і Каменськ-Шахтинський Ростовської області, напроти пункту пропуску Ізварине зафіксовано формування колони військової техніки ЗС РФ з 16 КАМАЗів, яка прямувала у бік території України. На трасі М-04 «Дон» виявлено переміщення тягачів з 10 танками Т-64 і трьома автомобілями «Урал» в напрямку кордону з Луганською областю», - зазначив Лисенко.

Крім того, в 25 м від кордону розташовані позиції підрозділи ЗС РФ (8 БМД) На напрямку Селезньове (РФ) - Василівка (в 50 м від кордону) розташовані взводні групи військовослужбовців Збройних сил Росії з бронетехнікою. У районі н.п. Новомиколаївка Ростовської області зафіксовано до 20 одиниць бронетехніки. У районі н. п. Селезньове Ростовської області зосереджено до 10 одиниць бронетехніки і автомобілі «КамАЗ». У районі н. п. Катеринівка Ростовської області зафіксовано значне скупчення бронетехніки і до 40 одиниць установок «Град».

В районі н.п. Анастасіївка Ростовської області розгорнуто пункт управління, спостерігається велике скупчення підрозділів ЗС РФ (БМП, БТР, БМД, танки, артилерійські системи, РЗСВ «Град»). Лисенко зазначив, що про це в соціальних мережах пишуть самі військовослужбовці Російської Федерації.