Росія в паніці просить Захід "вплинути на знахабнілу київську владу"

Росія, яка постачає найманців і зброю сепаратистам на сході України, хоче перекласти вину за вбивство мирного населення на київську владу

Про це йдеться у заяві російського МЗС, оприлюдненій на офіційному сайті відомства, передає Еспресо.TV. з

"У результаті артилерійських обстрілів українських силовиків у Горлівці загинули 17 мирних громадян, серед них троє дітей. Прямим потраплянням українського снаряда зруйновано будівлю школи. Кілька снарядів потрапили на територію міської лікарні, є пошкодження будівель пологового відділення. Сьогодні українська армія почала масований обстріл Донецька. У цьому місті чути вибухи і постріли. Є попадання снарядів у двори та житлові будинки", – йдеться у повідомленні російського МЗС.

Зокрема, у своїй заяві МЗС Росії звертається до Заходу із закликом "вплинути на знахабнілу київську владу". Також росіяни зазначають, що "відповідальність за жертви серед мирного населення на сході України лежить на тих, хто підтримує зазначені злочинні дії".

Нагадаємо, раніше постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін назвав "конфузом" те, що бойовики збили малайзійський літак, а потім заявив, що бойовиків "ДНР", які забезпечували охорону місця катастрофи рейсу MH17, а також місцевих жителів не можна називати мародерами.