США звинуватили Росію в порушенні договору про роззброєння, - ЗМІ

Адміністрація США звинуватила Росію в серйозному порушенні договору про ліквідацію стратегічних ракет малої і середньої дальності

Як повідомила в понеділок, 28 липня, газета New York Times, Вашингтон має дані про те, що російська сторона незаконно проводить випробування крилатої ракети наземного базування, тим самим загрожуючи безпеці Сполучених Штатів і їхніх союзників, пише Deutsche Welle.

Президент США Барак Обама вже повідомив президента Росії Володимира Путіна про позицію Білого дому з цього приводу. При цьому американська сторона висловила готовність до переговорів з Москвою на вищому рівні. 

Вперше США повідомили про можливе випробуванні російської міжконтинентальної балістичної ракети РС-26 в січні 2014 року. Тоді Вашингтон висунув припущення, що тестування нової зброї в Росії почалося ще в 2008 році. 

Договір про знищення ядерних ракет радіусом дії від 500 до 5500 кілометрів був підписаний в 1987 році президентом США Рональдом Рейганом і генеральним секретарем Центрального комітету компартії Радянського Союзу Михайлом Горбачовим.