У зайнятих сепаратистами містах Донбасу таксисти підняли ціни до 100 грн за кілометр

Мешканці окупованих сепаратистами міст на Донбасі, що надають послуги "приватного таксі", підняли ціни до 100 гривень за кілометр при вивезенні людей у безпечні місця

Про це з посиланням на свідчення місцевих мешканців повідомляє Кореспондент.

"Вивезення з окупованих міст коштує шалених грошей. Таксисти, тобто ті, які себе так називають, адже працюють самі на себе, беруть по 100 гривень за кілометр. Тобто, якщо хтось хоче виїхати за 30 км в безпечне місце - "таксисти" просять 3000 гривень. Це майже у всіх окупованих містах Донбасу. Ціна відрізняється тільки залежно від близькості української армії. Чим ближче сили АТО - тим вища ціна на виїзд", - кажуть мешканці Сніжного.
 
У свою чергу, жителі Горлівки повідомляють, що, незважаючи на захмарні ціни, все одно немає ніякої гарантії, що терористи не пограбують або викрадуть когось із родини під час втечі. 
 
"Якщо не всі, то майже всі так звані таксисти співпрацюють з терористами. Вони доносять бойовикам про тих, хто і звідки виїжджає, скільки, на яких автомобілях і з яким вантажем. А крім того, поширюють панічні чутки, щоб люди були готові платити будь-які гроші для втечі. Взамін такі "таксисти" мають такі привілеї від терористів, як вільне пересування по містах у комендантську годину і звільнені від "податків", - кажуть мешканці Горлівки.

Раніше Еспресо.TV повідомляло, що ООН повідомляє що, кількість біженців в Україні перевищує 100 тис осіб.