Українські військові, що відступили на територію Росії, уже в Запоріжжі

Українські військові з 51-ї механізованої бригади повернулися в Україну і зараз перебувають в Запоріжжі

Про це повідомили в Запорізькому військовому комісаріаті, передає ВВС.

Всього зараз в Запоріжжі перебуває 41 військовослужбовець 51-ї бригади, але як вони потрапили в Запоріжжя не повідомляється.

Також заданими видання, до Запоріжжя також своїм ходом прибув 21 службовець з 24-ї механізованої бригади (місто Яворів, Львівщина), які кажуть, що їхній командир покинув їх на полі бою, вказавши напрямок на Запоріжжя.

Як розповів у Запоріжжі журналістам Михайло Логвинов, заступник обласного військового комісара, бійці, яких тривалий час обстрілювали «Градами», вийшли в Куйбишевському районі без патронів і харчів. Серед них багато контужених.

Їх доправили на територію 55-ї окремої артилерійської бригади – туди, ж де перебувають і солдати, що повернулися з Росії. За словами пана Логвинова, стан бійців психічно тяжкий. З ними працюють кіровоградські психологи, проводить слідчі дії прокуратура.

Заступник військового комісара, пославшись на таємницю слідства, не розповів, як і чому українські військові опинилися в Росії і потім повернулися в Україну. За його словами, не дивлячись на те, що з ними працює дніпропетровська військова прокуратура, ці люди не вважаються затриманими і не перебувають під охороною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про близько 40 солдатів, які перейшли на територію Росії. Їх підозрюють в дезертирстві.

За версією офіцера 51-ї бригади Дмитра Радченка, його бойові товариші відступили на російську територію в районі «Ізвариного» на Луганщині, щоб не потрапити в полон сепаратистів.