В Києві біженці з Криму та Сходу активно вивчають українську мову

В Києві відкрили безкоштовні експрес-курси з вивчення української мови для біженців з Криму та східних областей України

На курсах навчають відмінювати дієслова, вірно звертатись до співрозмовника, знайомлять з українським правописом та розповідають, як вірно оформлювати документи, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Сегодня.ua.

На даний момент займається група з 15 осіб, але бажаючих відвідувати дані курси записалось 70 чоловік. Наразі заняття проходять двічі на тиждень й вже до вересня місяця організатори планують провести перший випуск.

«Мотивація, з якою люди приходять на курси, різна. Хтось хоче знайти роботу в Києві, комусь потрібно для спілкування, а комусь важливо вивчити мову країни з якою вони вирішили пов’язали своє майбутнє.

Комусь уроки української (заняття триває 1,5 години) даються легко, як людям зі східних областей. А для переселенців з Росії, чи Молдови, то вже складніше, бо для них українська мова це справжнє відкриття.  Але й вони дуже стараються», - ділиться думками викладач Тетяна Шептицька.

Заняття проходять за адресою вул. Б. Хмельницького 51-б. Але так як бажаючих багато, то місце проведення занять буде ще узгоджуватись.