Ця ніч для сил АТО пройшла без втрат, - штаб АТО

Минулої ночі терористи на Донбасі продовжували обстріли позицій українських військових. Втрат немає

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу Антитерористичної операції.

«Вчора, 29 липня було звільнено від російських найманців було звільнено населений пункт Авдіївка Донецької області. Розпочато зачистку міст Ілловайськ, і проводиться операція зі звільнення міста Первомайськ», - заявили в штабі АТО.

За даними прес-центру, сили АТО «під час визволення населених пунктів свідомо не застосовують усі наявні можливості вогневого ураження. Не використовується важка техніка, артилерія та авіація. Звичайно, важка зброя значно спростила б проведення військових операцій зі звільнення міст та сіл. Про те це могло б привести до жертв серед мирного населення. Українська армія не може цього допустити. Воїни Збройних Сил України свідомо ідуть на ризик заради того щоб врятувати життя дітей, жінок, та простих громадян держави. Воїни кажуть – «Ми звільняємо свої будинки. Звільняємо свої школи, куди ходитимуть діти. Російські терористи, найманці з Чечні, Сербії, Осетії не збираються жити на Донбасі. Нам потрібен мир а їм хаос. Тому, вони готові вбивати дітей, наші родини, руйнувати наші міста, оселі, руйнувати фабрики та заводи. Вчиняти злочини за вказівкою Кремля». 

«Успішне просування сил АТО викликає паніку у терористів. Розуміючи, що програють, вони намагаються застосовувати фашистську тактику «випаленої землі», та терору проти мирного населення, щоб знизити опір місцевих мешканців. Терористи намагатимуться здійснити перегрупування з метою недопущення оточення силами АТО зосередження бойовиків у районі Первомайськ, Стаханов, Алчевськ та місті Луганськ. Окремі групи маргиналів намагаються втримати підконтрольні ділянки ДКУ з метою отримання безперешкодного надходження військової техніки, озброєння та боєприпасів з території Російської Федерації», - йдеться в повідомленні.