Фільм про Євромайдан вийде у світовий прокат

Документальну стрічку режисера Євгена Афінєєвського "Молитва за Україну" побачить весь світ

Завершилася тримісячна робота над документальним фільмом про події Майдану, повідомляє Радіо Свобода.

Глядачі всього світу зможуть побачити хронологію революції, розказану учасниками подій зими Під час тримісячної роботи над стрічкою "Молитва за Україну" (Pray for Ukraine) американський режисер разом з командою провів 100 інтерв’ю з лікарями, студентами, сотниками, артистами на барикадах, що брали участь в Революції Гідності. До картини увійшли 50 з них.

До зйомок фільму долучились і українські медіа: Eспресо.TV, Радіо Свобода, "5 канал" та інші надали свої відзняті матеріали революційної зими.

Журналістка "Спільнобачення" Ліна Клебанова, що приєдналась до знімальної групи, розповідає: психологічно було дуже складно працювати над "Молитвою за Україну", адже спогади ще дуже свіжі.

"Ми всі пройшли через Майдан, ми це бачили самі. Дуже часто плакали герої фільму, оператори, люди, що стояли поряд, монтажери не могли монтувати", – сказала вона.

Тексту за кадром не буде, про все розкажуть герої подій, зазначив режисер Євген Афінєєвський. Він хоче винести Євромайдан за межі України, тож усі події в стрічці розгортаються послідовно, щоб іноземці зрозуміли причини і наслідки подій. Стрічка транслюватиметься з англійськими субтитрами.

"У планах почати з Канади і Американського континенту. Ми подаємо стрічку і на американський "Оскар", і на решту міжнародних великих фестивалів, і на всю групу нагород Awards, які входять в американський "Оскар", – розповів режисер.

Офіційна прем’єра в Україні запланована на 21 листопада, у день народження Майдану.