Губернатор Львівщини оголосила війну телеведучому Дроздову

Голова Львівської ОДА Ірина Сех надіслала голові СБУ Валентинові Наливайченку та Генпрокурору України Віталію Яремі звернення

У ньому вона просить перевірити публічні висловлювання телеведучого Остапа Дроздова на відповідність Конституції України та Закону України "Про основи національної безпеки України", передає Еспресо.TV,  із посиланням на відділ прес-служби апарату ЛОДА

До Сех звернулися представники громадськості Львівщини, обурені антидержавним змістом чергової програми авторського проекту тележурналіста Остапа Дроздова "Прямим текстом", що вийшла 24 липня 2014 року о 22.00 в ефірі телеканалу "ЗІК" під назвою "Коли розпочнеться VIP-мобілізація?"

"Основною темою програми стало обговорення мобілізації, оголошеної згідно із ЗУ "Про затвердження Указу Президента України "Про часткову мобілізацію" від 17 березня 2014 року. При цьому ведучий прагнув нав’язати глядачеві думку, що нібито суспільство масово налаштоване проти мобілізації цивільного населення. Ведучий відверто закликав до організованого суспільного бойкоту і саботування мобілізації", – зазначено в повідомленні.

За їхньою інформацією, Дроздов заявив, що "мобілізація є геноцидом", і його  "програма займає дуже жорстку позицію", тобто він "буде закликати бойкотувати надалі мобілізацію".

Також губернатор зазначила, що пропагування доцільності поділу України, "в унісон ворожій російській інформаційній політиці", простежується в низці публікацій Остапа Дроздова, поширених в Інтернет-мережі.