Курченко продовжує торгувати нафтопродуктами в Україні

Олігарх Сергій Курченко, який втік до Росії, продовжує торгувати нафтопродуктами в Україні

 Курченко повернувся на ринок імпорту палива з новою компанією, розповів власник одного з великих нафтотрейдерів, пише INSIDER.

Великі поставки нафтопродуктів в Україну з початку року здійснює ТОВ "Фінанспромгаз", яке контролює Курченко. 

Як відомо, правоохоронні органи підозрюють Сергія Курченко в контрабанді бензину, розкраданні майна "Укргазвидобування" і коштів НАК "Нафтогаз України". 

Побоюючись переслідування правоохоронних органів, бізнесмен втік до Росії, де продовжив займатися нафтотрейдингом.

Як повідомляло видання ЛігаБізнесІнформ, за цей час він придбав кілька мереж АЗС в Криму і зареєстрував у Росії компанію ТОВ  "Торговий дім "Нафтогаз" для оптових продажів нафтопродуктів в Росії. 

Однак Курченко продовжив свою справу і в Україні. За даними джерел редакції в Фіскальної службі, в першому півріччі 2014 року "Фінанспромгаз" імпортував в Україну 5,23 тисячі тонн дизельного палива з Мозирського нафтопереробного заводу (Білорусь). 

Ще 2,85 і 1,24 тисячі тонн відповідно "Фінанспромгаз" поставив для Полтавського гірничо-збагачувального комбінату Костянтина Жеваго та Дніпропетровського металургійного комбінату, що належить російському "Євразу". 

Для них паливо також закуповувалося у білоруського НПЗ і у "Белоруснефть". 

Крім того, "Фінанспромгаз" імпортував в Україну 2,6 тисячі тонн мазуту виробництва того ж "Мозирського НПЗ". 

Єдиним засновником "Фінанспромгаза" є компанія "Систем Актівс", яка належить Євгену Палажченко і Наталії Ейчіс. 

Палажченко був засновником київської компанії "Ріоні". А директор "Фінанспромгаза" Костянтин Кураков в минулому був директором "Ріоніта". 

Компанії "Фінанспромгаз" також належить ліцензія на постачання природного газу по трубопроводах. Вона була видана у травні 2012 року і діє до травня 2017 року.