Москва більше не буде постачати зброю на Донбас

Але російські військові можуть продовжувати робити це самовільно

Про це в інтерв'ю німецькій Die Welt заявив Ілля Пономарьов, єдиний депутат російської Держдуми, який голосував проти анексії Криму Росією, з посиланням на власні джерела, передає Еспресо.TV з посиланням на "Деловую столицу".

За словами Пономарьова, події на сході України, "є продовженням того, що сталося в Криму". 

Швидше за все, Путін сподівався, що олігархи все зроблять за нього, а сам він не забруднить рук. Але на сході України все пішло по-іншому, почасти й тому, що регіон є менш проросійським, ніж Крим. У результаті у вакуумі, що утворився, російські націоналісти стали досить впливовими величинами, але, правда, з одним недоліком, з погляду Путіна, вони не підтримують ні його, ні Кремль, і тому не піддаються контролю, вважає депутат. 

"Путін от-от починає розуміти, що на сході України він дав зброю не тим людям", - каже він. "Я, наприклад, вже чув зі своїх джерел, що з Кремля надійшло розпорядження більше не посилати озброєння ополченцям. Проте, в Росії багато військових, які вважають себе зобов'язаними допомогти повстанцям, - ось вони можуть продовжити постачати їм зброю", - побоюється Пономарьов.