Піротехніки виявили у водній акваторії Слов'янська десятки мінометних мін і бойових гранат

Піротехнічні підрозділи ДСНС України продовжують обстежувати та розміновувати об'єкти звільненого від терористів Слов’янська

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі ДСНС.

За даними відомства, тільки за минулу добу піротехніки виявили та знешкодили одну розтяжку з сигнальними ракетами, 13 розтяжок з гранатами.

Всього з початку виконання робіт з розмінування Слов’янська піротехніки знешкодили 5 підготовлених до використання ручних протитанкових гранат, 39 мін розтяжок з гранатами, 7 розтяжок з сигнальними ракетами.

Крім того, піротехніки знешкодили 9 розтяжок з саморобними пристроями, знищили шляхом підриву мінометну міну 82 мм. Також було виявлено та знешкоджено 3 міни з дистанційним керуванням направленої дії, 3 саморобних вибухових пристроїв, перероблених з вогнегасників.

 Починаючи з 6 липня, вже обстежено 262,15 га території міста та 11,7 га ділянки водної акваторії Слов’янська.

Загалом спеціалісти перевірили на наявність вибухонебезпечних предметів 557 адміністративних споруд та інших будівель міста.

Зокрема, було обстежено територію Слов’янської ТЕС, де виявлено і вилучено 32 одиниці боєприпасів.

Також була обстежена територія та акваторія держпідприємства «Санаторно-курортний реабілітаційний центр «Слов’янський курорт», де виявили мінометних мін – 11 одиниць, бойових гранат та мін – 3 одиниць, інших вибухонебезпечних предметів – 13 одиниць.