Польща: Овочі й фрукти, які постачались до Росії, були якісними

Міністерство сільського господарства і розвитку села Польщі стверджує, що порушень сертифікації і вимог якості поставлених до Росії овочів та фруктів, у чому його звинуватив Россільгоспнагляд, не було

Про це відомство інформує в поширеному сьогодні тут повідомленні, повідомляє Росбалт.

"Порушень фітосанітарних вимог, про які інформується у зв'язку з введенням російською стороною тимчасового ембарго на польські продукти, не було. Нечисленні випадки були детально розслідувані і з'ясовані", - наголошується в повідомленні відомства.

Раніше в середу повідомлялося, що Россільгоспнагляд з 1 серпня 2014 вводить заборону на ввезення практично всіх видів овочів і фруктів з Польщі.

На думку міністерства, "польські виробники овочів і фруктів стали першими жертвами фінансово-економічних обмежень Європейського союзу відносно Росії".

У відомстві сподіваються, що проблема поставок польських овочів і фруктів у Росію буде вирішена на рівні Євросоюзу.

За його повідомленням, в останні роки Польща диверсифікувала напрямки експорту своїх продуктів. В даний час Росія займає 7% від усього обсягу поставок польських сільськогосподарських продуктів. Після введення заборони Россільгоспнагляду, республіка планує розширити свою діяльність на азіатських, арабських і американських ринках. Також, найближчим часом, Польща зажадає від ЄС компенсацій для своїх виробників у зв'язку з втратами, які вони понесуть через різке припинення поставок в РФ.