Росія хоче ввести мито на імпорт українських товарів

Мінекономрозвитку Росії підготувало проект постанови уряду, що в нім пропонується скасувати нульові мита на ввезення до Росії товарів українського виробництва

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на Газету.ru

Міністерство пропонує "ввести ввізні мита щодо товарів, що походять з України і ввозяться в Російську Федерацію, в розмірі ставок Єдиного митного тарифу Митного союзу (ставок режиму найбільшого сприяння)". 

Під нові мита може потрапити 135 найменувань товарів продовольчої та непродовольчої продукції, що вони охоплюють практично всі сегменти українського експорту.

У товарному списку, доданому до законопроекту, значиться як м'ясомолочна, плодоовочева продукція, зернові культури, алкоголь, цигарки, так і товари хімічної, металургійної промисловості, будматеріали, одяг, меблі. 

Режим найбільшого сприяння, існуючий між Росією і країнами, що не укладали угод про вільну торгівлю, передбачає встановлення середньозваженого тарифу на постачання продукції. 

У разі ухвалення постанови російський уряд підніме мита для українських товарів до рівня єдиного митного тарифу СОТ, середньозважена ставка якого зараз дорівнює 7,8%.

Як повідомляло Еспресо.TV, крім того Росія має намір припинити угоду про вільну торгівлю з Грузією.