Росіяни кажуть, що завтра приймуть у свій чемпіонат три клуби з Криму

Президент РФС Микола Толстих заявив, що завтра до складу будуть прийняті три клуби з Криму, які виступатимуть у другій лізі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Спорт-Экспресс".

"Глава республіки Крим на додаток до звернення місцевої федерації направив нам листа, в якому він просить прийняти дані клуби в російські змагання. Аналогічне прохання є у нас від влади міста Севастополь. Ми виклали свою позицію ФІФА та УЄФА, доповіли про виконану роботу, повідомили, що українська сторона в останній момент відмовилася від участі в чотиристоронній зустрічі", - каже Толстих. 

"Сезон у нас вже почався, але зона "Південь" другого дивізіону ще не стартувала. Ми направили звернення в Мінспорту з проханням дати пораду щодо подальших дій. І отримали відповідь: РФС - одна зі спортивних федерацій Росії, а відповідно до законодавства РФ кримські спортивні клуби і організації мають рівні з іншими регіонами права на членство у всіх федераціях. Перенесення питання на добу дає можливість прояснити ряд позицій і прийняти остаточне рішення. Очікуємо три клуби у другій лізі зони "Південь", а на найближчій конференції повинні прийняти федерації Криму і Севастополя в члени РФС. Плануємо прийняти СКЧФ (Севастополь), "Перлину" (Ялта) і клуб з Сімферополя. Ряд процедур допуску буде спрощеним щодо вимог до спортивних об'єктів. Клуби повинні бути підкріплені необхідним фінансуванням", - заявив Толстих. 

Нагадаємо, виконком РФС відклав ухвалення рішення з питання про перехід кримських клубів до завтра через можливі санкції ФІФА.