Російським військовим заборонять викладати в інтернет фото про свою службу

Депутат і глава юридичної служби КПРФ Вадим Соловйов готує законопроект про внесення змін до Закону "Про військовий обов'язок і військову службу"

Поправки до нової редакції закону спрямовані на введення обмеження для військовослужбовців, як строковиків, так і контрактників, на використання мережі Інтернет для публікації внутрішньої армійської інформації, пишуть "Известия"

Йдеться про розміщення фотографій і відеоконтенту з військових частин і з військових навчань із зображенням спеціальної техніки і озброєння. На думку парламентарія, відкрита для загального користування військова інформація може використовуватися для провокацій з боку західних ЗМІ і, крім того, завдає шкоди військової безпеки країни. 

«Ми вважаємо за потрібне обмежити дозвіл на користування інтернетом для військовослужбовців з метою недопущення потрапляння у Всесвітню мережу будь-якої інформації військового характеру, оскільки вона може бути використана західними ЗМІ в провокаційних цілях», - розповів депутат. 

Він також зазначив, що фотографії військової техніки, плани дорожніх маршрутів, навіть у випадку якщо вони не є державною таємницею, не повинні потрапляти в поле широкого доступу. За його словами, в умовах інформаційної війни, яку веде ворог, навіть найнезначніші деталі можуть стати зброєю, спрямованою проти Росії.

Член Комітету Держдуми з оборони Віктор Водолацький заявив виданню, що зараз військовослужбовців тільки попереджають про недоцільність публікації тієї чи іншої інформації в мережі. Член профільного комітету на нараді з представниками Міноборони недавно обговорював цю проблему і також дійшов висновку про необхідність введення додаткових законодавчих обмежень.

Нагадаємо, користувачі соцмереж неодноразово знаходили фото та відео, оприлюднені російськими військовими, які свідчать про присутність в Україні російських військовослужбовців, що воюють на боці терористів, та постачання Росією військової техніки на підмогу бойовикам на Донбасі. 

Проте згодом ці сторінки в соцмережах почали зникати.