Російський актор Серебряков оформив канадське громадянство

Актор Олексій Серебряков відмовився від російського паспорта та оформив канадське громадянство

Відтепер у Росію він приїжджатиме лише на зйомки, по робочій візі, повідомляє Zahid.net.

Актор показаного в Каннах «Левіафана», відомий глядачам також за численними серіалами, такими як «Штрафбат» та інші, заявив, що не хоче більше чекати, коли народ порозумнішає.

Фото: baskino.com

«Часто в Росії кажуть про те, що усмішки в західних країнах штучні. Але мені вже краще штучні усмішки, ніж щира злість», - говорить Олексій Серебряков.

Фото: Zahid.net

Актор пояснив, чому в Росії, як і раніше - авторитаризм: «У нас абсолютно рабська психологія! А демократія - це відповідальність. Народ у кращому випадку делегує когось у владу. Мовляв, ось ми тебе обрали - ти за все відповідай, вирішуй наші проблеми! Демократія - це прийняття рішення на основі знань, чіткого розуміння, між чим і чим ти вибираєш. А я особисто не бачу сьогодні повального бажання людей діставати освіту, розвиватися, підвищувати свою кваліфікацію, працювати і, врешті-решт, нести відповідальність, у тому числі за країну, за владу. А тих, хто хоче - крапля в морі», - зазначив Серебряков.

Олексій Серебряков мріє, щоб його діти росли в світі, де цінуються знання, працьовитість і де «необов'язково штовхатися ліктями, грубіянити, бути агресивними і боятися людей».

Фото: baskino.com

Також він додав: «На жаль, тут, як би я не ізолював своїх дітей, від хамства й агресії їх не захистиш. Це в повітрі. Хам переміг».

Раніше Еспресо.TV повідомляло, що російська еліта почала шукати коріння за кордоном та емігрувати.