"Сбербанк Росії" потрапить під нові санкції ЄС, - ЗМІ

Євросоюз оголосить про третій раунд санкцій щодо російських компаній і вони будуть поширені на "Сбербанк Росії"

П'ять держбанків і їх не європейські "дочки" підпадуть під нові санкції, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на двох європейських чиновників, пишуть "Ведомости".

Першим про те, що ЄС оголосить про нові санкції, які торкнуться і Ощадбанку, повідомив в твіттері шеф брюссельського бюро Financial Times Пітер Шпігель.

Він уточнив, що на європейські "дочки" російських банків вони не поширюватимуться. Європейський чиновник, на якого посилається Шпігель, заявив, що жодна європейська "дочка" російських банків не випускала акції або облігації в останні 3-4 роки і, якщо вони почнуть це робити, це буде «дуже помітно». Співрозмовники WSJ також повідомили, що європейських "дочок" санкції не торкнуться. 

Представник "Сбербанку" відмовився від коментарів до того моменту, як з'явиться офіційна інформація про санкції. 

За даними WSJ, офіційний список підпадають під санкції банків буде опублікований наступного тижня. Шпігель повідомляє, що про санкції буде оголошено в четвер. 

Вчора було оголошено, що ЄС погодив санкції проти Росії. Держбанкам буде обмежений доступ на європейський ринок капіталу, заходи також торкнуться нафтову та оборонну промисловість. Шпігель, посилаючись на європейського чиновника, також пише, що газовий сектор повністю виключений з проекту санкцій щодо Росії.