Терористи заявляють, що готові до переговорів з Києвом щодо припинення вогню

Так зване керівництво самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" готове до переговорів з українською владою щодо припинення вогню

Про це заявив самопроголошений віце-прем'єр "ДНР" Андрій Пургін, передає Еспресо.TV з посиланням на УНН.

Також лідери самопроголошених республік заявили про готовність забезпечити безпеку голландських і австралійських експертів при виїзді для безперешкодної роботи на місці катастрофи малазійського "Боїнга".

"Кілька днів тому Уряд "Донецької Народної Республіки" заявляв про готовність в односторонньому порядку припинити бойові дії та розпочати переговори. Однак, українська влада не припинили бойових дій. У зв'язку з цим, ми звертаємо увагу міжнародної спільноти і спостерігачів ОБСЄ на події, що відбуваються в "ДНР" і "ЛНР". Київ затягує проведення переговорів і свідомо продовжує бойові дії», - заявив Пургін.

«Ще раз заявляю, що керівництво "ДНР" і "ЛНР" готове до переговорів, в також підтверджую готовність забезпечити безпеку голландських і австралійських експертів при виїзді для безперешкодної роботи на місці катастрофи малазійського "Боїнга", - додав він.

Нагадаємо, 18 липня Андрій Пургін заявляв, що "ДНР" готова оголосити перемир'я для розслідування причин катастрофи "Боїнг-777" і допустити на місце експертів, у тому числі українських слідчих.

Разом з тим, очільник МЗС України Павло Клімкін зазначав, що двостороннє припинення вогню можливе при повному контролі кордонів з РФ.